Referenties

Miloe van Sprang, VGZ

Wat ik belangrijk vind is iemand die snel begrijpt en wil begrijpen wat er speelt in de organisatie en samen een traject wil opzetten. Dat vond ik bij Edumonde. Daadkracht, kennis en empathie was hierin de prima combinatie die Deirdre Homminga bood. Daarom ben ik zeer tevreden en zal ik zeker opnieuw een beroep op ze doen!

Frouktje Moes, Beleidsmedewerker Halt Noord-Oost Nederland

Wat een leerzaam en leuk project. Leerlingen worden zelf verantwoordelijk gemaakt voor de sfeer op school en daar ook actief bij betrokken. Opgeleide peermediators zijn zich ook heel erg bewust van deze rol. Scholen die met peermediation werken signaleren vroegtijdig conflicten en zijn minder tijd kwijt met ‘brandjes blussen’ doordat ruziemakers door middel van mediation leren om ruzies tijdig uit te praten.

Sfeer binnen de school is niet alleen een verantwoordelijkheid van medewerkers maar leerlingen kunnen hier heel goed hun steentje aan bijdragen.

In samenwerking met Edumonde begeleidt Halt scholen bij de invoering en implementatie. Dit is een erg prettige samenwerking mede vanwege de grote deskundigheid en het persoonlijke contact.

Paul Göbbels, Martinuscollege

Een jaar of 2 geleden hoorde ik een bevriende relatie, die bij een gemeente werkt, enthousiast vertellen over Edumonde. Dit heeft mij doen besluiten om ook een opleiding tot mediator te volgen bij Edumonde. Deze opleiding onder leiding van Deirdre Homminga heb ik begin 2014 afgerond.

 

Deirdre begon met het creëren van een sfeer van vertrouwen. Dit heb ik als zeer prettig ervaren. Ook de omgeving waar de cursus gegeven werd (Klooster Nieuwkerk) was perfect. Rustig en afgelegen, zonder GSM-bereik, waardoor ik mij volledig kon concentreren op de opleiding. De groep bestond uit 5 cursisten. Er werd altijd gestart met een gedeelte theorie, gevolgd door video-ondersteuning. Daarnaast werden er heel veel rollenspellen gespeeld, waarbij er veel tijd besteed werd aan feedback. Ook was er ruimte voor eigen ervaringen en casuïstiek.

 

Door de opzet van de cursus heb ik de mogelijkheid gekregen om op een andere manier naar mezelf te kijken. Dit heeft mij zowel zakelijk als privé heel veel nieuwe (positieve) inzichten opgeleverd, waar ik bijna dagelijks de vruchten van pluk. Deirdre weet door haar manier van lesgeven en communiceren op een uitermate respectvolle manier tot de kern van de zaak te komen.

 

Vooraf zag ik erg op tegen de vrij lange cursusdagen. Door de afwisseling en het grote leereffect, vlogen de dagen echter voorbij en vond ik het soms jammer dat de dag al weer afgelopen was. Het huiswerk maakte ik met veel plezier en ik keek altijd weer uit naar de volgende cursusdag.

 

Ik kijk terug op een zeer gedegen en leerzame training met een zeer ervaren cursusleidster en een hele leuke en gedreven groep met medecursisten. Deze opleiding is echt een must voor iedere leidinggevende. Een verrijking voor de rest van je leven!

Mr. R. Partouns, Sector Publiek Gemeente Schinnen

“In het voorjaar van 2011 heb ik met veel plezier een training mediation gevolgd bij Edumonde onder leiding van Deirdre Homminga. Tijdens deze training is ingegaan op de theorie, maar is daarnaast ook veel aandacht besteed aan de praktijk (onder meer in de vorm van rollenspellen en het uitwisselen van ervaringen). Dit gebeurde op een informele manier en met een persoonlijke benadering. Ik heb dit als bijzonder prettig en leerzaam ervaren.

 

Nadien ben ik met veel plezier en succes aan de slag gegaan met het inzetten van mediationvaardigheden bij de gemeente Schinnen. Met trots kan ik hierbij vermelden dat de gemeente Schinnen in het kader van prettig contact met de overheid (dit programma valt onder de verantwoordelijkheid van het Ministerie van Binnenlandse Zaken) in 2013 een landelijke award heeft gewonnen voor beste project op het gebied van mediation. Een mooie beloning en bevestiging van het gegeven dat mediation werkt en een duidelijke meerwaarde en toegevoegde waarde heeft.

 

Ook is het heel erg leuk gebleken om mediationvaardigheden toe te passen, hetgeen zowel door de burgers als door de collega´s als prettiger wordt ervaren dan de formeel juridische procedure. Bijkomend voordeel is dat op deze manier het overgrote deel van de bezwaarschriften (in Schinnen 80 tot 90%!) met mediation kan worden opgelost.

 

Last but not least heb ik nu meerdere malen het succesverhaal van Schinnen mogen vertellen en toelichten, iets wat ik graag en met veel plezier doe. Hopelijk is dit voor anderen ook een inspiratie om hier zelf mee aan de slag te gaan. Dit kan echtere niet zonder training. Bij Edumonde ben je hiervoor aan het juiste adres!”